Alerts no longer working from 1 source

Pushsafer make it easy and safe to get push-notifications in real time on your Android or Windows mobile device, iPhone, iPad and Desktop!

Mit Pushsafer kann man in Echtzeit, einfach und sicher, Push-Benachrichtigungen auf sein iPhone, iPad, Android oder Windows Gerät sowie auf den Desktop senden lassen!

======================
Google Play
App Store
Windows 10 Store
Homepage
alex@team-meek.com
Posts: 6
Joined: 20. Sep 2021, 08:09

Alerts no longer working from 1 source

Postby alex@team-meek.com » 20. Sep 2021, 08:13

I haver coded an alert into some python and it's been working just fine, but in the last few days has stopped alerting on my phone.

i can see on my email platform (smtp2go), the correct email address and status 'delivered' but it doesn't show in the pushsafer log.

If i email directly from my personal account pushsafer triggers ok. Has smtp2go been blacklisted by pushsafer ?

thanks

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 767
Joined: 1. Dec 2014, 12:41
Location: Germany

Re: Alerts no longer working from 1 source

Postby admin » 20. Sep 2021, 09:43

Hello,

we do not blacklist mail providers!

The mail gateway works fine, just tested.

Please double check your code!

Kevin
Pushsafer DE: Dir gefällt Service und Support! Dann freuen wir uns auf deine Bewertung!
Pushsafer EN: You like Service and Support! Then we look forward to your review!

Pushsafer.com Website - iOS - Android - Windows 10

alex@team-meek.com
Posts: 6
Joined: 20. Sep 2021, 08:09

Re: Alerts no longer working from 1 source

Postby alex@team-meek.com » 21. Sep 2021, 16:10

thanks Kevin

> Please double check your code!

my code is this:-

if msgCCFlag>1:
msg['CC'] = pushSafer

and it used to work. Indeed the email which is in the 'To' part arrives, and shows the pushsafer address as having been CCed, and my smtp platform shows message as delivered.

Can you look at your logs for messages from iot@team-meek.com (which isn't a real email address, just a 'from' placeholder) and see if you can see an issue. This code used to work just fine until 10 or so ago.

thanks

Alex

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 767
Joined: 1. Dec 2014, 12:41
Location: Germany

Re: Alerts no longer working from 1 source

Postby admin » 22. Sep 2021, 08:30

do you send the mail to your main pushsafer-mail-address or to an alias address?

Kevin
Pushsafer DE: Dir gefällt Service und Support! Dann freuen wir uns auf deine Bewertung!
Pushsafer EN: You like Service and Support! Then we look forward to your review!

Pushsafer.com Website - iOS - Android - Windows 10

alex@team-meek.com
Posts: 6
Joined: 20. Sep 2021, 08:09

Re: Alerts no longer working from 1 source

Postby alex@team-meek.com » 22. Sep 2021, 15:30

i use the addressed published in my portal directly - no alias.

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 767
Joined: 1. Dec 2014, 12:41
Location: Germany

Re: Alerts no longer working from 1 source

Postby admin » 22. Sep 2021, 19:03

i sent a test-mail to your pushsafer email-address.
Your two devices had received this message!!!

Code: Select all

TEST from Pushsafer
Regards Kevin
Kevin
Pushsafer DE: Dir gefällt Service und Support! Dann freuen wir uns auf deine Bewertung!
Pushsafer EN: You like Service and Support! Then we look forward to your review!

Pushsafer.com Website - iOS - Android - Windows 10

alex@team-meek.com
Posts: 6
Joined: 20. Sep 2021, 08:09

Re: Alerts no longer working from 1 source

Postby alex@team-meek.com » 22. Sep 2021, 21:09

thanks - yes i got those, and indeed if i email directly from Outlook it works also.

But my python code that used to work, can't now get a message through even though it still successfully sends to my personal email, and pushsafer is just a CC.

Does pushsafer reject message related to attachments in anyway. Each message contains 2 jpgs. Used to work, but just looking for clues as to why it doesn't now.

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 767
Joined: 1. Dec 2014, 12:41
Location: Germany

Re: Alerts no longer working from 1 source

Postby admin » 23. Sep 2021, 08:08

Pushsafer do not reject any mail.
Every mail is processed if it contains a correct private or alias key.

For a test, try to set your pushsafer email address as to-mail-address in your script and check if this works.

Kevin
Pushsafer DE: Dir gefällt Service und Support! Dann freuen wir uns auf deine Bewertung!
Pushsafer EN: You like Service and Support! Then we look forward to your review!

Pushsafer.com Website - iOS - Android - Windows 10

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 767
Joined: 1. Dec 2014, 12:41
Location: Germany

Re: Alerts no longer working from 1 source

Postby admin » 23. Sep 2021, 08:10

you also can send the pushsafer notification directly from python

Code: Select all

from urllib.parse import urlencode
from urllib.request import Request, urlopen

url = 'https://www.pushsafer.com/api' # Set destination URL here
post_fields = {                       # Set POST fields here
	"t" : title,
	"m" : message,
	"s" : sound,
	"v" : vibration,
	"i" : icon,
	"c" : iconcolor,
	"d" : device,
	"u" : url,
	"ut" : urltitle,
	"k" : private_key
	}

request = Request(url, urlencode(post_fields).encode())
json = urlopen(request).read().decode()
print(json)
Pushsafer DE: Dir gefällt Service und Support! Dann freuen wir uns auf deine Bewertung!
Pushsafer EN: You like Service and Support! Then we look forward to your review!

Pushsafer.com Website - iOS - Android - Windows 10

alex@team-meek.com
Posts: 6
Joined: 20. Sep 2021, 08:09

Re: Alerts no longer working from 1 source

Postby alex@team-meek.com » 23. Sep 2021, 17:26

> For a test, try to set your pushsafer email address as to-mail-address in your script and check if this works.

that doesn't make any difference i'm afraid.

The python code you posted works ok from the same machine, so the issue is with the email interface.

I need to send 2 jpg images with each call, i couldn't see a straightforward way of just specifying an image filename via the api, reasons why the email interface is easier and just CCing pushsafer was the way to go as the code sends an email anyway.

can you look at your logs and see if there is an issue from iot@team-meek.com please


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests